Spansk torskeret

Spansk torskeret med fløde, løg og tomater

Torsk er en dejlig spise og sund. Her i starten af marts måned, har jeg fanget en torsk, på Hirtsholmene, som er det bedste fiskevand for torsk.

Tilberedningstid:
Ca. 15 min.
Stegetid:  ca.20 min
Ovntemperatur: 200°

4 personer

½-¾ kg torskefilet
salt og peber
saft af en ½ citron
2 store løg
2 spsk. smør
4-5 tomater
1 bdt. persille
¼ l piskefløde

Serveres i fad med
kartofler og grønt salat.

  1. Drys salt på torskefileterne, pres citron saft over og læg fileterne køligt.
    Skær de pillede løg iret tykke ringe og svits dem let gyldne i 1 spsk. smør. Tilsæt kvarte tomater, hakket persille, salt og peber og lad grønsagerne snurre  2 min.
    Læg den i et oven fast fad med fisken ovenpå og fordel 1 spsk. smør på.
    Sæt fadet i ovnen til fisken er næsten mør, hæld piskefløde over og steg yderligere 4-5 min. i ovnen.

Variation: Retten kan laves med udvandet klipfisk i stedet for frisk torsk.

Du kan købe friske fisk Aavang fiskehus.