Fyldt blomkål

Fyldt blomkål med brunet smør og citron

 

Ingredienser

  • 1 stk. mellemstort blomkål
  • Oliven olie
  • Salt

Fyld

  • 3 stk æg
  • 1spsk. creme fraice 38 %
  • 50 g svampe
  • 50 g parmesanost

Sauce

  • 150 smør
  • 3 kviste timian
  • 75 g hasselnøder
  • 1 stk. citron
  • 50 g. kabers
  • salt

TILBEREDNING  

  1. Skær de yderste grønne blade af blomkålen og skyld det grundigt.
  2. Gnid blomkålshovedet med olivenolie og salt og kom det i et ildfast fad med toppen nedad.
  3. Bag det ved 200º i 15 min.
  4. Rens svampe og løg og hak det helt fint. Riv parmesanosten. Bland det hele sammen i en skål med æg, cremefraice og salt.
  5. Tag blomkålshovedet ud af ovnen og hæld æggemassen ned i bunden af hovedet og bag det vidre i 5 minutter.
  6. Vend til sidst hovedet om og grill det kort til det bliver gyldent på toppen.
  7. Kom smør og timian i en lille gryde ved svag varme.
  8. Når smørret er smeltet tilsættes grofthakkede hasselnødder. Lad det simre indtil det bliver lysebrunt – det tager ca. 10 min.
  9. Hæld saucen i en skål. Hak kapers og kom dem i saucen.
  10. Riv skallen af citronen og pres saften ud, kom begge dele i saucen. Hæld saucen over blomkålshovedet og server.

 

 

 

3 tanker om "Fyldt blomkål"

Der er lukket for kommentarer.