Pikant Porresuppe

Pikant Porresuppe

Porre er god for halsen, det mente di gamle romere. Man gav kejser Nero tilnavnet porrophagus “porrespiseren” på grund af hans tilbøjelighed for planten.

4 porre i skiver
2 spsk.Smør
1 l. vand
1 bouillonterning (hønse)
125 – 150gr. pikant-ost*
2½ dl. fløde
salt og peber

*  Jeg bruger flora danica
flødeost m/krydderurter
fra Aldi.

  1. Steg porrene gyldne smør, tilsæt vand og boulillonterning og lad suppen koge i  8 min.
  2. Rør osten ud i lidtkold vand og tilsæt den herefter sammen med fløden.
  3. Lad suppen koge yderlig et par minutter og stil den koldt til næste dag.
  4. Inden severing varmes suppen op, smages til med salt og peber og tilsæt evt. lidt mere ost og kødboller.

Sever godt brød til.