Fyldt blomkål med brunet smør og citron
Ingredienser
- 1 stk. mellemstort blomkål
- Oliven olie
- Salt
Fyld
- 3 stk æg
- 1spsk. creme fraice 38 %
- 50 g svampe
- 50 g parmesanost
Sauce
- 150 smør
- 3 kviste timian
- 75 g hasselnøder
- 1 stk. citron
- 50 g. kabers
- salt
TILBEREDNING
- Skær de yderste grønne blade af blomkålen og skyld det grundigt.
- Gnid blomkålshovedet med olivenolie og salt og kom det i et ildfast fad med toppen nedad.
- Bag det ved 200º i 15 min.
- Rens svampe og løg og hak det helt fint. Riv parmesanosten. Bland det hele sammen i en skål med æg, cremefraice og salt.
- Tag blomkålshovedet ud af ovnen og hæld æggemassen ned i bunden af hovedet og bag det vidre i 5 minutter.
- Vend til sidst hovedet om og grill det kort til det bliver gyldent på toppen.
- Kom smør og timian i en lille gryde ved svag varme.
- Når smørret er smeltet tilsættes grofthakkede hasselnødder. Lad det simre indtil det bliver lysebrunt – det tager ca. 10 min.
- Hæld saucen i en skål. Hak kapers og kom dem i saucen.
- Riv skallen af citronen og pres saften ud, kom begge dele i saucen. Hæld saucen over blomkålshovedet og server.